Wie ?


Voor meer informatie ga naar mijn N-VA webstek.
Hallo, ik ben Miranda Van Eetvelde. Ja dit is (was) de eerste post op mijn blog. Jullie weten het natuurlijk de regering is gevallen en er komen nieuwe verkiezingen. Wat voor een land is dat hier toch ? Maar goed. We mogen niet opgeven. Elke verkiezing is een stap dichter bij het succes en de grote oplossing voor al onze bestuurlijke problemen. Er moet toch ooit een einde komen aan dat gekibbel ?

Deze webstek is gestart omdat de regering gevallen was, en ik mij om de partij te steunen kandidaat gesteld heb voor het Federale Parlement (verkiezing van 13/06/2010). In de kolom aan de rechterzijde van mijn blog is er een koppeling naar de webstek van elke Oost-Vlaams N-VA parlementslid.Miranda Van Eetvelde, 
geboren 24 september 1959.

Moeder van 4 kinderen, 2 zonen (Lothar en Dagmar) en 2 dochters (Irmgard en Adelind). Gehuwd met Herman Van Driessche, Advocaat en gemeenteraadslid voor N-VA in Zele.

Ik werk reeds 25 jaar als arbeidsbemiddelaar voor de VDAB. Specifiek als bedrijfsconsulente voor regio Sint-Niklaas – Dendermonde waar ik de vacatures beheer. Ik heb dagelijks contact met werkgevers, werknemers en werkzoekenden. De sociale en economische problemen van deze mensen zijn mij dan ook niet vreemd. Het is dan ook mijn sterkte, door ervaring en know how, deze twee thema’s door en door te kennen. Ik word dagelijks geconfronteerd met wat er op de basis onder de mensen leeft. Ik maak voor mijn werk deel uit van tal van werkgroepen waar ik steeds meewerk aan vernieuwende idee├źn en initiatieven ontwikkel waarbij we steeds trachten kort op de bal te spelen op een snelle wisselende arbeidsmarkt.

Ik maak deel uit van de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur van Jeugdcentrum Juvenes in Zele. Een jeugdclub die meer dan 1000 actieve leden telt en drie vaste voltijdse beroepskrachten heeft. Ik hou mij daar voornamelijk bezig met beleidsmatige thema’s. Vandaar dat ik zeer veel ervaring heb met allerlei instanties die met jeugdwerking te maken hebben, zowel op regionaal als op nationaal vlak. Jeugdwerkbeleidsplan, Jeugdruimte, Migratie, Jongerenproblematieken, Culturele en Maatschappelijke relevante samenwerkingen voor het jeugdhuis zijn mij dan ook helemaal niet vreemd.

Wat mijn hobby’s betreft ben ik een fervente jogster en schermster, hou ik van concerten en optredens, lezen, veel lezen (voornamelijk non-fictie), koken, film, muziek, muziekverzamelaar,.. en volg ik actualiteit en politiek zowel regionaal, nationaal als internationaal op de voet.

Samen met Herman, die de politiek met de paplepel heeft meegekregen, praten wij dan ook dagelijks over politiek. In een tijd waarin velen zich afkeren van de politiek vind ik het net een zeer boeiende politieke periode, er wordt geschiedenis geschreven voor en door de Vlamingen. Misschien is het wel zo dat het land lam ligt maar daardoor hebben we dan ook nog geen enkele toegeving gedaan. Geen morzel grond afgestaan. Niet alleen vind ik de communautaire items razend interessant bij N-VA maar ook de sociaal-economische thema’s spreken me aan.

Het behoud van de Vlaamse identiteit is voor mij vanzelfsprekend. Streven naar een aanvaardbare, moderne, betaalbare, verdraagzame samenleving in een onafhankelijk Vlaanderen is mijn doel.

Ik ga daarvoor thema’s als werkgelegenheid, jeugdwerkloosheid, onderwijs, jongerenproblematiek, opvoeding, vrouwenrechten, Vlaamse ontwikkeling, Nederlandse taal, Vlaamse evoluties en innovaties niet uit de weg.

In 2006 hebben we met een paar oude getrouwen de N-VA opgericht te Zele en vormden toen samen met CD&V een kartellijst. Vorig jaar in 2009 stond ik op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen en behaalde ik van op de vierde plaats 4409 persoonlijke voorkeurstemmen. Dat vond ik toch wel een bijzonder goed resultaat.

Voor onze gemeente Zele, met meer dan 20000 inwoners is het bestaan van de N-VA een evidentie ondertussen. Iedereen weet dat we er zijn. We werken met onze bestuursleden keihard. We groeien, zij het langzaam maar zeker.

We kennen zeer veel mensen, zowel in het arrondissement Dender als daarbuiten, Lokeren, Sint-Niklaas en hebben - door onze studententijd - nog steeds een grote vriendenkring in Gent.

Voor de provincieraadsverkiezingen van 2006 heb ik voor de eerste maal op de lijst gestaan als N-VA kandidate, tussen drie CD&V zwaargewichten op een kartellijst en behaalde 1400 stemmen, dit echter voor 4 gemeenten nl. Waasmunster, Hamme, Berlare en Zele.

Ik ben lid ben van :

- het Davidsfonds,

- de Vlaamse Volksbeweging,

- het Forum voor Vlaamse Vrouwen,

- Taalactiecomit├ę (Tak),

- Oud-Scouts Zele,

- Honky Tonk Jazzclub Dendermonde,

- Juvenes.


Miranda
(0497 94 71 38)