zondag 31 oktober 2010

N-VA reageert op stortvloed asieldossiers


De N-VA onderneemt aktie in de asieldossiers.


N-VA reageert op stortvloed asieldossiers en dient voorstellen in voor strenger beleid

Hulp en opvang alleen voor wie het echt nodig heeft… Een versnelde procedure voor kansloze asielaanvragen. Dat zijn de belangrijkste elementen in de wetsvoorstellen voor een strenger asielbeleid die de N-VA donderdag neerlegt in de Kamer. Ze zijn bedoeld om een dam op te werpen tegen de stortvloed aan nieuwe asielaanvragen.

De asielcrisis deint uit: er zijn nu al zesduizend opvangplekken te kort; er is al voor 300.000 euro aan dwangsommen uitbetaald. Het aantal asielzoekers is gestegen van 1.160 in april tot 1.905 in september en piekt nu boven de 2.000 per maand. Deze quasi verdubbeling van de instroom kan de overheid onmogelijk opvangen met extra personeel en extra opvangplekken alleen. Structurele maatregelen zijn nodig : een fundamentele hervorming van het spaak gelopen asielsysteem. De N-VA start de discussie met een herschreven asielprocedure in de Vreemdelingenwet en een aangepaste en ingeperkte Opvangwet.
Lees hier verder.

Vorig jaar in HLN (25/02/2009) :

Het aantal nieuwe Belgen uit de Russische federatie is de jongste jaren opmerkelijk gestegen. Vorig jaar werden er 1.082 naturalisaties goedgekeurd van mensen uit de Russische Federatie. Daarmee wordt dat land het tweede herkomstland van nieuwe Belgen, na Marokko. ....Koploper onder de herkomstlanden blijft Marokko, met 1.606 dossiers. Congo (865), Turkije (564) en Servië (504) vervolledigen de top vijf. (belga/sam)
25/02/09 20u25

Geen opmerkingen:

Een reactie posten