zondag 28 november 2010

Vraag aan Vice-premier Onkelinx : kinderbijslag


In de pers (De Standaard van 23/11/2010)- link en op video (Actua TV):Onkelinx wil dat kinderbijslag federale bevoegdheid blijft.

BRUSSEL - Ontslagnemend vice-premier Laurette Onkelinx (PS) vindt dat de kinderbijslag een federale bevoegdheid moet blijven. Dat heeft de PS-politica dinsdag in de Kamercommissie Sociale Zaken geantwoord op een vraag van N-VA-Kamerlid Miranda Van Eetvelde.

'Ik ben er voorstander van dat de kinderbijslag in de schoot van de sociale zekerheid blijft. Voor mij is de sociale zekerheid tegelijkertijd een verzekering maar ook een zaak van solidariteit. In dat kader is de financiering zoals die is gewenst door de regering en de sociale partners een garantie op solidariteit voor de kinderen van het hele land', zegt Onkelinx.

De PS-politica benadrukte dat ze in eigen naam sprak, maar de uitspraak kan toch gezien worden als een signaal aan koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte. De overheveling van de kinderbijslag is een belangrijk punt bij de communautaire regeringsonderhandelingen.

Onlangs raakte bekend dat Vande Lanotte naar verluidt dichtbij een akkoord stond. Daarin zou de kinderbijslag worden toegewezen aan de gemeenschappen, en in Brussel aan de ’gemeenschappelijke gemeenschapscommissie’.
Meer lezen op mijn webstek : hier klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten