zaterdag 29 mei 2010

De markten doen, kiezers ontmoeten



Gisteren in Lebbeke : de markt doen om kiezers te overtuigen. Als zesde op de lijst van de N-VA voor Oost-Vlaanderen behoor ik ineens bij de topkandidaten. Niet dat ik echt .... nu je weet wel, iedereen droomt daarvan, maar eigenlijk doe je mee om de partij te steunen, en hou je voor ogen om de de mensen helemaal bovenaan zoveel als mogelijk te steunen.



Want het zijn de belangrijkste verkiezingen voor de partij. Nu komt het erop aan.

Nu moet je durven. Moet je denken. Moet je doen.

Want wat helpt het om in de oppositie te blijven ? Iedereen heeft toch gezien dat je vanuit de oppositie niks kunt doen, dat je met een grote kartelpartner eigenlijk ook maar het vijfde wiel aan de wagen bent. Dus je moet gaan voor de top.



Een alternatief is er niet. De Vlaamse verdeeldheid heeft de Vlamingen jaren tegengehouden, en het Belgische systeem heeft de Franstaligen in een luxe positie gebracht. Met alle mistoestanden voor gevolg. Met de lamentabele economische toestand, en de enorme werkloosheid als onrechtstreeks gevolg. Enkel een drastische hervorming zoals de N-VA voorstelt kan ons op termijn de broodnodige jobs bezorgen om de vergrijzing te bestrijden.



Of die 500.000 jobs er komen ? Wel dat zal afhangen van de wil van de regeringspartners. Als ze weer maanden en maanden op de rem zullen staan ... om hun positie veilig te stellen ....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten